De vzw Vriendenkring ondersteunt de Sportbasisschool Heusden op financieel, inhoudelijk en praktisch vlak. Om dit te realiseren kunnen vrijwilligers zich engageren in drie unieke verenigingen: het Feestcomité, het Oudercomité en de Sportraad.

VZW Vriendenkring

De vzw Vriendenkring overkoepelt en verbindt deze verenigingen en stimuleert de dialoog en verbondenheid tussen de leden, de school en alle betrokkenen.

Als enthousiaste groep willen we in een open sfeer adviseren, creëren en samenwerken. Zo bouwen we samen aan een Sportbasisschool die blijft groeien, waar elk kind centraal staat en alle kansen krijgt om zich goed te voelen in lichaam en geest.

Feestcomité

Het feestcomité helpt vooral met het organiseren van tal van winstgevende activiteiten: het eetfestijn, de quiz, het schoolfeest …

Met deze opbrengsten worden tal van schoolse activiteiten ondersteund: het grootouderfeest, de Sint, de kerstmarkt, pedagogische uitstappen, de sneeuwklassen, sportklassen, boerderijklassen enz.

Feestcomité: Sofie Bombeeck en Dieter De Rocker

Oudercomité

Binnen het oudercomité wordt er vooral gecommuniceerd over opvoeding en de pedagogische keuzes van de school. Zij brengt ouders samen rond bepaalde thema’s. Zo zijn er een aantal specifieke werkgroepen, zoals de werkgroep mobiliteit, het kriebelteam enz. kleuterwerkgroep. Het oudercomité ondersteunt de school ook met helpende handen bij heel wat activiteiten.

Oudercomité: Stefanie De Pelsmaeker en Margot Mys

Oudercomité

De sportraad organiseert sportinitiaties, zoals de circusschool en eveneens een aantal winstgevende activiteiten. Dankzij deze financiële ondersteuning kunnen de kinderen van heel wat extra sportactiviteiten genieten. Twee sportdagen in het jaar, sportnamiddagen tijdens de schooluren, …

Sportraad: Kristof Cazaerck

Zin om deel uit te maken van deze enthousiaste groep ouders? Klik op onderstaande link en vul het formulier in.

5 redenen om ‘helpende hand’ te worden:

  1. Je leert andere ouders kennen
  2. Je leert de leerkrachten op een andere manier kennen
  3. Je kan meebouwen aan het educatieve en sportieve traject van de school
  4. Je kan mee geld inzamelen zodat onze kinderen van een gevarieerd en uitgebreid buitenschools aanbod kunnen genieten
  5. Geniet van de ambiance en dynamiek binnen een enthousiaste groep!!

Vragen? Neem contact op via:

helpendehanden@sportbasisschool.be